fbpx

    Sałatka z fetą i białą fasolą [PRZEPIS]

    Ostatnia aktualizacja 3 lata temu
    Sałatka z fetą i białą fasolą w lunchboxie. Danie na drewnianym blacie, obok kubek z kawą.
    1024 678 Barbara Dąbrowska-Górska

    Ta sałatka z fetą i fasolą świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Dzięki dużej ilości białka jest bardzo sycąca. Rukola i pomidory dodają zaś charakterystycznego smaku tworząc ciekawą kompozycję. Zobacz przepis!

    Przepis na sałatkę z fetą i fasolą

    Składniki:

    • 1 puszka białej fasoli
    • 6 pomidorków koktajlowych
    • 100g sera feta w kostkach lub pokruszonej
    • garść liści rukoli
    • 4-6 suszonych pomidorków pokrojonych w paseczki
    • pieprz
    • suszone oregano

    Jak zrobić sałatkę z fetą i fasolą?

    1. Fasolę osącz z zalewy.
    2. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na połówki, zaś suszone pomidory w paseczki.
    3. Wymieszaj fasolę z fetą, pomidorkami koktajlowymi, rukolą, pomidorami suszonymi i fetą
    4. Przypraw oregano, posyp świeżo mielonym pieprzem.

    Zobacz także:
    Jak przygotować zdrowy, sycący koktajl/smoothie? [INFOGRAFIKA DIETETYKA]
    Bób – jak kupować, przechowywać i wykorzystać?
    Dieta warzywno-owocowa – co się dzieje w twoim ciele? (pierwsze 7 dni)

    Autor

    Barbara Dąbrowska-Górska

    Dietetyk z powołania, z wyższym wykształceniem żywieniowym! Praca z Pacjentami daje mi ogromną satysfakcję. Wiem, że mam swój udział w dłuższym i lepszym życiu moich podopiecznych! Na co dzień piszę także bloga eksperckiego. Stworzyłam Pozytywną Dietetykę, pomagam odzyskać zdrową relację z ciałem. Napisz do mnie na adres e-mailowy: kontakt@barbaradabrowska.pl. Chcesz skorzystać z mojej pomocy? Zamów indywidualną dietę online. Umów się na konsultację online. Kup gotowe jadłospisy.

    Wszystkie wpisy autora Barbara Dąbrowska-Górska

    Zostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.