Sałatka z fetą i białą fasolą [PRZEPIS]

Ostatnia aktualizacja 6 lat temu
Sałatka z fetą i białą fasolą w lunchboxie. Danie na drewnianym blacie, obok kubek z kawą.
1024 678 Barbara Dąbrowska-Górska

Ta sałatka z fetą i fasolą świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Dzięki dużej ilości białka jest bardzo sycąca. Rukola i pomidory dodają zaś charakterystycznego smaku tworząc ciekawą kompozycję. Zobacz przepis!

Przepis na sałatkę z fetą i fasolą

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 100g sera feta w kostkach lub pokruszonej
  • garść liści rukoli
  • 4-6 suszonych pomidorków pokrojonych w paseczki
  • pieprz
  • suszone oregano

Jak zrobić sałatkę z fetą i fasolą?

  1. Fasolę osącz z zalewy.
  2. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na połówki, zaś suszone pomidory w paseczki.
  3. Wymieszaj fasolę z fetą, pomidorkami koktajlowymi, rukolą, pomidorami suszonymi i fetą
  4. Przypraw oregano, posyp świeżo mielonym pieprzem.

Zobacz także:
Jak przygotować zdrowy, sycący koktajl/smoothie? [INFOGRAFIKA DIETETYKA]
Bób – jak kupować, przechowywać i wykorzystać?
Dieta warzywno-owocowa – co się dzieje w twoim ciele? (pierwsze 7 dni)

Autor

Barbara Dąbrowska-Górska

Dietetyk z powołania, z wyższym wykształceniem żywieniowym! Praca z Pacjentami daje mi ogromną satysfakcję. Wiem, że mam swój udział w dłuższym i lepszym życiu moich podopiecznych! Na co dzień piszę także bloga eksperckiego. Stworzyłam Pozytywną Dietetykę, pomagam odzyskać zdrową relację z ciałem. Napisz do mnie na adres e-mailowy: kontakt@barbaradabrowska.pl. Chcesz skorzystać z mojej pomocy? Zamów indywidualną dietę online. Umów się na konsultację online. Kup gotowe jadłospisy.

Wszystkie posty autora: Barbara Dąbrowska-Górska

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.