fbpx

    Pasta z tuńczyka – szybki sposób na inną kanapkę

    Ostatnia aktualizacja 10 miesięcy temu
    Pasta z tuńczyka
    1000 700 Barbara Dąbrowska-Górska

    Pasty są moim ulubionym dodatkiem do pieczywa. Kanapka nie musi równać się ser, szynka i pomidor. Ta pasta z tuńczyka jest super prosta – przygotujesz ją w 5 minut.

    Kanapki dają nieskończoną ilość możliwości zmiany smaku. Wystarczy, że zaczniesz eksperymentować z pastami. Masz ochotę na odmianę? Spróbuj pasty z tuńczyka!

    Pasta z tuńczyka

    Składniki:

    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego, greckiego,
    • 1 łyżeczka koperku i odrobina do posypania,
    • 1 ząbek czosnku,
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
    • średni kawałek papryki konserwowej (około 40 g),
    • sok z 1/2 cytryny,
    • sól,
    • pieprz,
    • chleb żytni na zakwasie.

    Zobacz także: Pasta z bobu z orzechami włoskimi

    Pasta z tuńczyka fit

    Jak zrobić pastę z tuńczyka?

    1. Tuńczyka odsącz z płynu.
    2. W misce wymieszaj tuńczyka, dodać jogurt, koperek, paprykę w proszku, ząbek czosnku, sok z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu.
    3. Zmiksuj składniki blenderem, wymieszaj z pokrojoną w kostkę papryką.
    4. Na koniec posyp pastę koperkiem.
    5. Podawaj z dobrym chlebem na zakwasie.

    Spróbuj także tych przepisów dietetyka:

    Autor

    Barbara Dąbrowska-Górska

    Dietetyk z powołania, z wyższym wykształceniem żywieniowym! Praca z Pacjentami daje mi ogromną satysfakcję. Wiem, że mam swój udział w dłuższym i lepszym życiu moich podopiecznych! Na co dzień piszę także bloga eksperckiego. Stworzyłam Pozytywną Dietetykę, pomagam odzyskać zdrową relację z ciałem. Napisz do mnie na adres e-mailowy: kontakt@barbaradabrowska.pl. Chcesz skorzystać z mojej pomocy? Zamów indywidualną dietę online. Umów się na konsultację online. Kup gotowe jadłospisy.

    Wszystkie wpisy autora Barbara Dąbrowska-Górska

    Zostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.