Sałatka z kuskusem, truskawkami i fetą

    Sałatka z kuskusem
    1000 700 Barbara Dąbrowska-Górska

    Truskawki nie tylko na słodko! Ta sałatka z kuskusem, truskawkami i fetą jest naprawdę pyszna! Bazylia uzupełnia smak truskawek lepiej niż mięta. Poświęć 10 minut i wyczaruj pyszny lunch!

    Sałatka z kuskusem, truskawkami i fetą

    Składniki:

    • 1/2 szklanki suchej kaszy kuskus,
    • 10 truskawek,
    • 4 łyżki sera feta sałatkowego w kostce lub 50 g sera feta z kawałka,
    • garść liści bazylii,
    • sól,
    • pieprz,
    • sok z połowy cytryny/limonki,
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek.

    Przeczytaj także: Truskawki – jak kupować, przechowywać i wykorzystać? Jedz je śmiało!

    Jak zrobić sałatkę z kuskusem, truskawkami i fetą?

    1. Kuskus zalej wrzącą wodą – tylko tyle, żeby lekko przykryć kaszę, dodaj sól i pieprz oraz sok z cytryny.
    2. Kaszę przykryj i odstaw na 5-7 minut.
    3. Truskawki umyj i pokrój na połówki.
    4. Listki bazylii posiekaj.
    5. Gotowy kuskus wymieszaj z łyżeczką oliwy z oliwek, dodaj posiekaną bazylię, fetę i truskawki.
    6. Całość wymieszaj i już –  gotowe w 10  minut!

    Spróbuj także innych przepisów na sałatki:

    Barbara Dąbrowska-Górska
    Autor

    Barbara Dąbrowska-Górska

    Dietetyk z powołania, z wyższym wykształceniem żywieniowym! Praca z Pacjentami daje mi ogromną satysfakcję. Wiem, że mam swój udział w dłuższym i lepszym życiu moich podopiecznych! Na co dzień piszę także bloga eksperckiego. Stworzyłam Pozytywną Dietetykę, pomagam odzyskać zdrową relację z ciałem. Napisz do mnie na adres e-mailowy: kontakt@barbaradabrowska.pl. Chcesz skorzystać z mojej pomocy? Zamów indywidualną dietę online. Umów się na konsultację online. Kup gotowe jadłospisy.

    Wszystkie wpisy autora Barbara Dąbrowska-Górska

    Zostaw komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.