Tym wpisem rozpoczynam kolejną serię na moim blogu: W KOSZYKU DIETETYKA. We wpisach w tej serii będę pokazywać Wam wartościowe produkty, które warto kupić. Zaczynamy od owocowo-kokosowego deseru z tapioką DayUp Pearls.
DayUp Pearls – czy warto?
Owocowo-kokosowy deser z jabłkiem, bananem, morelą, kokosem i perłami tapioki i kakao DayUp Pearls
- Produkt pasteryzowany
- Bezglutenowy
- Wygodne opakowanie
- W opakowaniu 100 g.
- Cena: 3,49 zł
Produkt dostępny jest także w dwóch innych wariantach smakowych:
- banan i mango,
- jagoda i malina.
Zdrowy lunch – kompletny przewodnik
Skład produktu DayUp Pearls Cocoa:
- puree owocowe 76,5% (jabłko 29,5%, banan 26%, morela 21%),
- mleczko kokosowe 16% (ekstrakt kokosa 80%, woda 20%)
- perły tapioki 4 %,
- wiórki kokosowe 2%,
- odtłuszczone kakao 1,5%
Wartość odżywcza DayUp Pearls Cocoa w 100 g:
- Wartość energetyczna: 122 kcal
- Tłuszcz: 5,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
- Węglowodany: 16,6 g
- w tym cukry: 10,2 g
- Białko: 1,4 g
- Sól: 0,02 g
Zalecane spożycie: 10-15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z ok. 100 ml wody lub dowolnego napoju. Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć.
Warunki przechowywania: Oryginalnie zamkniętą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni. Naturalnym konserwantem koncentratu są zawarte w nim metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
3 FAKTY o kaloriach, o których mogłeś/mogłaś nie wiedzieć!
Opinia dietetyka o DayUp Pearls Cocoa
Do samodzielnie przygotowywanej tapioki podchodziłam kilka razy, ale jakoś mi nie wychodzi :). Z tego powodu tak się ucieszyłam, gdy DayUp wypuściło deser Pearls. Czysty skład, nie mam się do czego przyczepić. Jedna taka saszetka to świetna przekąska w ciągu dnia. Nie ma cukrów dodanych, tylko te występujące naturalnie w owocach. Szkoda tylko, że producent nie podaje zawartości błonnika. Deser jest dość słodki, dlatego docenią go osoby, które mają problem z ograniczeniem słodyczy. Chciałabym, żeby kiedyś powstały także tego typu desery na bazie innych napojów mlecznych.
Zostaw komentarz